LOHUSA ŞERBETİ NASIL YAPILIR

Lohusa Şerbeti Nedir Ve Nasıl Yapılır?

Gelenek ve göreneklerimize göre doğum yapıldıktan sonra eve sizi ziyarete gelen konuklarınıza lohusa (loğusa) şerbeti ikram edilir. Lohusa şerbeti ; loğusa şekeri denilen özel hazırlanmış bir şekerden yapılır. Bunu aktarlardan ve şekercilerden elde edebilirsiniz.

Lohusa (Loğusa) Şerbeti Tarifi

Malzemeler

Kabuk Tarçın
Kök Zencefil
Havlıcan
Muskat
Tane Karabiber
Karanfil
Tane Yenibahar
Loğusa Şekeri
Su
Toz Şeker
Ceviz
Hazırlanışı

Düdüklü tencerenin içine 2 lt. suyu dökün. Bir tülbentin içine tüm baharatları koyarak bağlayın.

Tencerenin kapağını kapatıp kaynamaya başladıktan sonra 10 dk. pişirin. (Normal tencerede pişiriyorsanız yarım saat kaynatın.)

Kaynayıp kıvamını aldıktan sonra içine loğusa şerbetini koyarak karıştırın. Tadını kontrol edin, eğer şekerini az bulursanız biraz normal şekerle tadlandırın.

Fincanlara paylaştırdıktan sonra üzerine dövülmüş ceviz koyup servis edin.

0 yorum:

Yorum Gönder

 
 
 

AddThis Smart Layers

 
Copyright © EMSALSİZ