BÖĞÜRTLEN AHUDUDU REÇELİ TERİFİ

Böğürtlen Yada Ahududu Reçeli tarifi

için Malzemeler

1 kg taze böğürtlen yada ahududu

1 kg şeker

3 yemek kaşığı limon suyu

Böğürtlen Yada Ahududu Reçeli  Hazırlanışı
Böğürtlenlerin üzerine şekeri dökün.(Dilerseniz yarım 1,5 kg böğürtlenin 5000 gr`mını robottan geçirebilir, diger yarısını bütün olarak kullanabilirsiniz.Böyle yaparsanız reçelin içinde cok fazla çekirdek olmasını önlersiniz.)Bir gece dinlendirin.Ertesi gün kaynayana kadar pişirin.Kıvama gelince içine limon suyunu ekleyin ve 5 dakika kadar daha kaynatmaya devam edin ve ocağın altını kapatın.5 dakika kadar sonra sıcak marmeladı kavanozlara boşaltın.Kapaklarını kapatın ve baş asağı biraz soğumaları için çevirin.10 dakika kadar sonra kavonozları düzeltip serin ve karanlık yerde saklayın.Ahududu çoktur.

0 yorum:

Yorum Gönder

 
 
 

AddThis Smart Layers

 
Copyright © EMSALSİZ