Kızılcık bitkisinin besin olarak kullanımı eski zamanlara dayanıyor. Kızılcığın kabuğundan yapılan hülasanın arpa unu ile karışımı cilt döküntüleri ve fronküllere iyi gelir. Kabuk ve yaprağından yapılan demleme ve hülasa böbrek, karaciğer ve diyabet zamanı kullanılır. Suyu göz damlası olarak kullanılır. Yapraklarından rahatsızlığı gidermek için çay yapılır. Meyvesi anemi, soğuk algınlığı, ateş, sindirim kanalı hastalıkları zamanı, suyundan yapılan alkolsuz içecekler sıtma zamanı, iştahı arttırmak amacıyla, hülasasının nişasta ile karışımı diyabet zamanı, o cümleden iştah arttırıcı olarak kullanılır.
Labels
- BESİNLERİN FAYDALARI (106)
- CİLT BAKIM ÖNERİLERİ (36)
- CİLT SAĞLIĞI (27)
- DAN ÖNERİLER (16)
- DR İBRAHİM SARAÇOGLUNDAN ÖNERİLER (10)
- DİYET (4)
- DİYET ÖNERİLERİ (50)
- FAYDALI BESİNLER (44)
- GÜZELLİK (21)
- GÜZELLİK ÖNERİLERİ (39)
- OKTAY USTA YEMEK TARİFLERİ (6)
- SEYİHAT (8)
- SUNA DUMAN KAYA (9)
- TATLI TARİFLERİ (7)
- YEMEK TARİFLERİ (11)
- ŞEMS ASLAN (17)
0 yorum:
Yorum Gönder