BALIK ETİNİN FAYDALARI

Balık etinin faydalarını saymadan önce, balığın insan vücudu için önemine değinmek isteriz.

Balık hem insan vücudu için gerekli maddeleri sağlar; hem de bedeni çeşitli hastalık risklerinden uzak tutacak içeriğe sahiptir. Örneğin içerdiği Omega-3 asidi ile vücudu adeta bir kalkan gibi korur. Balık düzenli olarak tüketilirse kalp hastalıkları riskini azalttığı gibi bağışıklık sistemini de güçlendirmektedir.

Omega-3: İnsan vücudu için Omega-3 yağ asitleri zaruri yağ asitleri olarak tıbben kabul edilmiştir. Bu doymamış yağ asitlerini vücut üretemez ve kesinlikle dışarıdan besinlerle alınmalıdır ve balık eti çok zengindir. İnsan beynindeki yağın ana bileşimi omega-3 yağ asitlerini içeren DHA'dır.

Kısacası balıkta bulunan Omega-3 yağ asidi, kandaki kolesterolü düşürür, ayrıca yine kandaki trigliserid ve kan basıncını düşürerek kalp sağlığını korur. Yüksek kolesterol kalp krizi sebebidir.

Balık etinin Faydaları:

1-Özellikle protein, D vitamini ve eser elementler (vücutta çok az bulunup vücuda çok faydalı maddeler) açısından mükemmel besin kaynağıdır.
2-İçerdiği fosfor, sülfür, vanadyum gibi mineraller sayesinde büyümeyi ve dokuların iyileşmesini sağlar.
3-Sağlıklı dişetleri ve diş yapısı oluşmasına yardımcı olur.
4-Cilt rengini güzelleştirir.
5-Saçların daha dayanıklı olmasını sağlar.
6-Bakteriyel enfeksiyonlarda mücadeleye katkıda bulunur.
7-Kandaki kolesterolü düzenleyici etkisiyle kalp krizinin önlenmesinde önemli rol oynar.
8-Nişasta ve yağların parçalanarak vücutta kullanılmasına yardım eder.
9-Eklem sağlığına faydalıdır.
10-Şeker hastalarının tedavisinde kullanılır.
11-Depresyon ve şizofreni belirtilerini hafifletir.
12-Yanık tedavisinde faydası vardır.
13-Migren hastalarında faydası kanıtlanmıştır.
14-Glokom(göz içinde basınç artması nedeniyle meydana gelen körlük) tedavisnde faydası vardır. ..

0 yorum:

Yorum Gönder

 
 
 

AddThis Smart Layers

 
Copyright © EMSALSİZ