BARBUNYANIN FAYDALARI NELERDİR

BARBUNYA: Taze ya da kuru olarak tüketilebilen barbunya fasulyesi, diğer fasulye türlerinden yalnızca lezzetiyle değil, kırmızı benekli dış kabuğu ve taneleriyle de ayrılır. Barbunya fasulyesi, tıplı türdeşleri gibi ılıman ve tropik iklim kuşağında yetiştirilir. Bu fasulye cinsinden yapılan “Barbunya Pilaki”, Türk mutfağının ve özellikle ziyafet sofralarının vazgeçilmez zeytinyağlı lezzetlerindendir. Faydaları: Protein ve A ile C vitaminleri açısından da çok zengin. Ayrıca, kalsiyum, fosfor, nikel, bakır ve kobalt içeriyor. İnsan bedenine faydaları saymakla bitmez: Vücudun çalışmasını olduğu kadar, inkişafını da sağlıyor Pankreası çalıştırdığı için, ensülin miktarını da arttırır. Bu haber, şeker hastaları için iyi. Zira şeker hastalarına, her yemekten önce, 1 tatlı kaşığı fasulye suyunu 1 bardak suya karıştırıp içmeleri tavsiye edilir. Aynı fasulye suyu kürü, karaciğer yetmezliği, kum ve taş ya da idrar tutukluğu çekenler için de geçerli.

0 yorum:

Yorum Gönder

 
 
 

AddThis Smart Layers

 
Copyright © EMSALSİZ