kökleri yuvarlak ve yumru şeklindedir, bir veya iki yıllık otsu bir bitkidir. Sebze olarak kullanılır.
• Çeşitli faydalı maddeler yanında, bilhassa radyoaktif bir maddeyi deihtiva eder. Bu özellikleriyle vücudu şeker hastalığına, vereme ve kanserekarşı korur.
• Mide ve bağırsak üzerinde etkilidir, onları kuvvetlendirir,hastalıklarının iyileşmesine yardım eder.
• Kansızlığı giderir.• Kemik zafiyeti olanlara da çok fayda verir.
• Böbrekleri çalıştırır.• Çeşitli faydalı maddeler yanında, bilhassa radyoaktif bir maddeyi deihtiva eder. Bu özellikleriyle vücudu şeker hastalığına, vereme ve kanserekarşı korur.
• Mide ve bağırsak üzerinde etkilidir, onları kuvvetlendirir,hastalıklarının iyileşmesine yardım eder.
• Kansızlığı giderir.• Kemik zafiyeti olanlara da çok fayda verir.
• Karaciğeri hastalıklara karşı korur, düzenli çalışmasını sağlar.
• B vitaminleri ve fosforu ile sinirleri yeniler, çalışmalarını artırır, sinirleri teskin eder.
• Kırmızı pancar çiğ olarak salata içinde yenmelidir.
Midesi zayıf olanlar suyunu içebilirler, her öğün yarım fincan yeterlidir
• Tansiyonu olanlar az yemelidirler.pancarın rengide çok güzel bi renk.Yemeyi salatası ve turşusu çok güzel olur ben çok beyenirim.
0 yorum:
Yorum Gönder