ZAYIFLAMAK İÇİN NE YEMELİ

Sağlıklı bir şekilde beslenmenin yolu yağlı,tuzlu ve şekerli besinler yerini daha çok lifli gıdalar tüketmekten geçer. Lif, bitki dokularının sindirim enzimleri ile parçalanmayan kısmıdır. Özellikle tahıllarda , sebzelerde, meyvelerde ve kuru baklagillerde bulunur.

Tahıllar arasında Yulafın önemli bir yeri vardır. Diğerlerinden üstün yanı içerdiği lif miktarının yüksekliğidir.

Yulaf, diğer tahıllardan daha az karbonhidrat ve daha fazla protein içerdiği gibi yağ ve kolesterol de içermez. Bu özellikleri ve lifli yapısı sayesinde

Yulaf vücudumuzun pek çok hastalığa karşı dirençli olmasını da sağlar.

Bağırsakların düzenli ve kolay çalışmasını sağlar. Yulafın içerdiği lif bağırsaklarda bir sünger gibi davranarak su tutar. Böylece sindirim sistemi boyunca geniş ve yumuşak bir kitle oluşturur. Bu durum bağırsak hareketlerini kolaylaştırır. Başta kabızlık olmak üzere bağırsak kanserleri ve diğer bir çok bağırsak hastalığını önler. Bu özelliğiyle zayıflamaya önemli ölçüde yardımcıdır.

Lifli olduğu için sindirimi uzun sürer ve tokluk hissi yaratır. Böylece rejim yapanlara kolaylık sağladığı gibi zengin içeriği sayesinde günlük vitamin ve mineral ihtiyacını da karşılar. ..

0 yorum:

Yorum Gönder

 
 
 

AddThis Smart Layers

 
Copyright © EMSALSİZ