PORTAKALLI PUF PASTA MAZEMELER
3 yumurta
1 su bardağı toz şeker
2 çorba kaşığı toz fındık
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
3 çorba kaşığı un
ŞERBETİ İÇİN:
1,5 su bardağı süt
1 çay bardağı toz şeker
PORTAKAL PELTESİ İÇİN:
3 su bardağı portakal suyu
1 çay bardağı toz şeker
4 çorba kaşığı nişasta
ÜZERİ İÇİN:
1 paket köpürtülmüş şanti
HAZIRLANIŞI:
Yumurtaları karıştırma kabına kırıyoruz. Toz şekeri döküyoruz ve mikserle iyice köpürene kadar çırpıyoruz. Toz fındığı, vanilyayı, kabartma tozu ve unu ekliyoruz. Mikserle karıştırıyoruz. Yağlanmış yuvarlak kelepçeli kek kalıbına kek harcını döküyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz.
Şerbeti için, sütü ve toz şekeri bir tencereye koyuyoruz ve şeker eriyip süt ılıyınca altını kapatıyoruz. Pişen kek de ılıyınca üzerine ılık şerbeti gezdirerek döküyoruz. Peltesi için, portakal suyunu, toz şekeri ve nişastayı bir tencereye koyuyoruz. Çırpma teliyle karıştırarak pişiriyoruz. Topaklanmamasına dikkat ediyoruz. Kıvamı koyulaşıp kaynayınca altını kapatıyoruz. Soğumuş olan kekin üzerine sıcak pelteyi döküyoruz ve üzerini düzeltiyoruz. Bu şekilde soğumaya bırakıyoruz. Üzerini krem şantiyle kaplıyoruz. Üzerini de portakal kabuğu rendesi ile süslüyoruz. Kelepçeli kalıbı dikkatli bir şekilde çıkararak servis ediyoruz
Labels
- BESİNLERİN FAYDALARI (106)
- CİLT BAKIM ÖNERİLERİ (36)
- CİLT SAĞLIĞI (27)
- DAN ÖNERİLER (16)
- DR İBRAHİM SARAÇOGLUNDAN ÖNERİLER (10)
- DİYET (4)
- DİYET ÖNERİLERİ (50)
- FAYDALI BESİNLER (44)
- GÜZELLİK (21)
- GÜZELLİK ÖNERİLERİ (39)
- OKTAY USTA YEMEK TARİFLERİ (6)
- SEYİHAT (8)
- SUNA DUMAN KAYA (9)
- TATLI TARİFLERİ (7)
- YEMEK TARİFLERİ (11)
- ŞEMS ASLAN (17)
PORTAKALLI PUF PASTA TARİFİ
Etiketler: PAS, PASTA TARİFLERİ, PORTAKALLI PUF PASTA