İNCİRİN FAYDALARI


-İncir,içerdiği yüksek oranlardaki protein,vitamin ve minerallerle hücrelerin yenilenmesini sağlar.
-İncir,içerdiği‘benzaldehit'adlımaddeyle kanserli hücrelerin büyümesiniönler,kansere karşıetkili olur.
-İncir içerdiği yüksek orandaki kalsiyum ve fosforla kemik ve dişsağlığıbakımından faydalıdır.
-İncir,içerdiği yüksek orandaki lifler sayesinde kolesterolün kana karışmadan atılmasınısağlar.
-Vücuda eneji verir,vücut direncini artırır.Hastalıklara karşıgüçve dayanıklılık kazandırır.Vücudu bakterilere karşıkorur.
-İncir cevizle birlikte yenildiğinde boğaz ağrısı,bronşit,öksürüğe iyi gelir.Balgam söktürür.Nezle için de faydalıdır.
-İnciri sütle,sirkeyle ya da zeytinyağına batırıp yenirse basura iyi gelir.
-İnciri sütle kaynatıp,ılıkılık içilirse ses kısıklığına iyi gelir.
-İncirin yaşdallarıkırıldığında akan sütümsübeyaz sıvı,nasır ve siğillereüzerine sürülürse nasır ve siğili yok eder.
-Körpe incir yapraklarının ezilmesiyle hazırlanan yara lapası,çıbanların olgunlaştırılmasıve başverip delinmesinde etkili olur.
-Kuru incirden hazırlanan infüzyon,özellikleçocuklarda korkusuzca kullanılabilen etkili bir müshildir:Bunun için iki-üçkuru incir doğranır.Üzerine kaynar su dökülerek 10-15 dakika demlendirilip bir infüzyon hazırlanır.Bu infüzyondan günde 2-3 bardak içilir.
-Bağırsaklardan toksik maddelerin atılmasında rolübüyüktür.
-Bağırsak iltihabına iyi gelir.
-Kuru incir anasonla birlikte yenirse hem kan yapar,hem deşişmanlatır...

0 yorum:

Yorum Gönder

 
 
 

AddThis Smart Layers

 
Copyright © EMSALSİZ