ZEYTİN FAYDALARI

Zeytin; protein, yağ, selüloz, fosfor, kükürt, kalsiyum, klor, manganez, A, C, E vitaminlerinden meydana gelmiştir.
• 100 gramı 224 kalorilik enerji sağlar. Besleyici bir yiyecek olup tam bir gıda deposudur.
• Zeytinyağı kalp ve damar sistemi için en faydalı besindir. Bol fosfor ihtiva ettiği için yiyenlere enerji verir, vücudu besler, sindirimi kolaydır. İçindeki azotlu maddeler sebebiyle insanı tok tutar.
• Zeytinyağı iyi cins ve taze olmak şartıyla karaciğer ve safrayolları üzerine etkilidir. Karaciğerin temizlenmesi ve tamirinde çok yararlıdır, ağrılarını keser, çalışmasını sağlar.
• Böbrekleri temizler, taşların düşmesini kolaylaştırır.
• Safra akışını artırır, safra taşını döker ve yeniden teşekkülünü önler.
• Damarları açar.
• Bağırsak kurtlarını düşürür.
• Sarılıkta faydalıdır.
• Yeşil zeytin yemek vücuda kuvvet verir.
• Saf zeytin yağı ısıtılarak birkaç gün sabahları aç karna 50 gram içilirse basura iyi gelir. Ayrıca saf zeytin yağı basur memelerine sürülmelidir.
• Besleyici yönü dışında iyi bir müshil ilâcıdır. Peklikten rahatsızlığı olanlar, sabahları kahvaltıdan 15-20 dakika önce bir çorba kaşığı zeytinyağı içmelidirler.
• Bağırsak solucanlarının düşürülmesine yardımcı olur.
• Vücuda sürüldüğünde cildi besler, güzelleştirir ve kırışıklıklarıgiderir.
• Kabakulakta; şişliğin üzeri zeytinyağı ile hafifçe masaj yapılmalıdır.
• Küçük dil şişmesinde; zeytinyağının içine biraz kına karıştırılır, akşam yatarken gargara edilir.
• Ezilme, burkulma ve çarpmadan meydana gelen kızarma, morarma ve ağrılar için çekirdeği çıkarılan siyah zeytin, içine toz şeker katılarak ezilir ve bağlanır.
208
• Yapraklarında ve kabuklarında hafif tansiyon düşürücü maddeler mevcuttur. Bunun için kaynatılıp bal ile tatlandırılarak içilmeye devam etmelidir.
• Zeytin yaprağı kaynatılıp suyu ile gargara yapılırsa diş ağrısına iyi gelir.
• Zeytin yaprağı kekik ile beraber kaynatılıp bal ile tatlandırılarak içilmeye devam edirse kan şekerini ayarlar.
• Zeytin yapraklan ve gövde kabuğu kaynatılır, suyu ile hastalıklı olan cilde pansuman yapılırsa egzamaya iyi gelir.
• İshal için; 1 bardak kaynar suya 10 gram zeytin yaprağı veya gövde kabuğu konur, demlendikten sonra günde birkaç defa bir kaşık içilir.
• Kaynamış zeytin yaprağının suyu ile gargara yapılırsa boğazağrılarını giderir.
• Ayrıca idrar söktürücü olarak da kullanılır ...

0 yorum:

Yorum Gönder

 
 
 

AddThis Smart Layers

 
Copyright © EMSALSİZ